12 Ιουνίου 2020: Ειδικά Θέματα Δικαίου της Μόδας

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Ειδικά Θέματα Δικαίου της Μόδας», στις 12/06/2020, ημέρα Παρασκευή, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε δικηγόρους, ασκούμενους δικηγόρους, δικαστές, στελέχη της  Δημόσιας Διοίκησης, μανεκέν, σχεδιαστές μόδας και περιβαλλοντικά ενεργούς πολίτες.

ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η εξοικείωση και η επιμόρφωση σε επίκαιρα θέματα του Δικαίου της Μόδας, σε επίπεδο νομοθεσίας, διοικητικής πρακτικής, συμβάσεων και νομολογίας. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  • Δίκαιο Περιβάλλοντος, Δίκαιο Κλιματικής Αλλαγής και μόδα
  • Νομικό καθεστώς των μανεκέν με έμφαση στην αντιμετώπιση της ανορεξίας
  • Πνευματικά δικαιώματα και μόδα
  • Δίκαιο σημάτων (Ν. 4679/2020) και μόδα
  • Νομικό καθεστώς της ένδειξης του τόπου  κατασκευής προϊόντος και μόδα  

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Αντώνιος Μανιάτης

Ο Αντώνιος Μανιάτης είναι Δικηγόρος, Δ.Ν.,  Διδάσκων της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με πλούσια διδακτική εμπειρία στο Δίκαιο της Μόδας σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει επίσης εκτεταμένο ερευνητικό έργο και πολλές δημοσιεύσεις στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα γερμανικά.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.