11 Ιουνίου: Zητήματα Ειδικής Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Zητήματα Ειδικής Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας», στις 11/06/2020, ημέρα Πέμπτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται κυρίως σε νομικούς, δικηγόρους, στελέχη εταιρειών, δικηγορικών γραφείων & δικηγορικών εταιρειών, περιβαλλοντολόγους, πολιτικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες, πολεοδόμους μηχανικούς περιβάλλοντος, δασολόγους και σε όλες τις συναφείς ειδικότητες, καθώς και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες των συναφών ειδικοτήτων με το Δίκαιο Περιβάλλοντος.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπό του σεμιναρίου αποτελεί η εξέταση επίκαιρων, αλλά και διαχρονικών προβλημάτων της πολυσχιδούς περιβαλλοντικής νομοθεσίας για επαγγελματίες. Έμφαση δίνεται στους δασικούς χάρτες, το δίκαιο των υδάτων, του αιγιαλού και της παραλίας, στην προστασία των πολιτιστικών αγαθών και στο δίκαιο των αποβλήτων. Επιχειρείται η χαρτογράφηση και η συστηματοποίηση της αχανούς νομοθεσίας, δοσμένης με έναν τρόπο πρακτικό και εύχρηστο στον κάθε επαγγελματία υπό το φως μάλιστα της ενωσιακής νομολογίας. Παρατίθεται εύχρηστη νομολογία και κάποια κομβικά σημεία της νομοθεσίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  • Δίκαιο Δασικών Χαρτών: σύγχρονα νομικά προβλήματα.
  • Δίκαιο Υδάτων: διαχείριση, προστασία, προγραμματισμός.
  • Δίκαιο Αιγιαλού-Παραλίας: οριοθετήσεις, αντιμετώπιση αυθαίρετης δόμησης κλπ.
  • Δίκαιο Πολιτιστικού Περιβάλλοντος: νομολογία και πρακτική εφαρμογή.
  • Δίκαιο Αποβλήτων: διαχείριση, νομολογία.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Παναγιώτης Α. Γαλάνης

Ο Παναγιώτης Γαλάνης είναι νομικός, αριστούχος απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στο Δίκαιο Περιβάλλοντος της ίδιας σχολής και Υπ. Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου στην ίδια σχολή, ενώ σπουδάζει και στο Τμ. Ψυχολογίας ΕΚΠΑ. Ασχολείται ερευνητικά, συγγραφικά και επαγγελματικά (γνωμοδοτικά κυρίως) με το Δίκαιο Περιβάλλοντος. Έχει συγγράψει σχετικό εγχειρίδιο με τίτλο: «Σύγχρονες Προσεγγίσεις στο Δίκαιο του Περιβάλλοντος» (Πρακτικά Θέματα-Νομολογία), καθώς και δύο μονογραφίες. Έχει συγγράψει, επίσης, περισσότερες από 40 μελέτες δημοσιευθείσες (ή υπό δημοσίευση) σε νομικά περιοδικά (εκδ. Νομ. Βιβλιοθήκη, Σάκκουλας κλπ.), όπως και σχολιασμούς αποφάσεων και γνωμοδοτήσεις. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια ποικίλων φορέων, π.χ. ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΕΜΠ και σε σχετικούς φορείς με το Περιβάλλον, π.χ. Hellas GIS, ενώ έχει πραγματοποιήσει και προσκεκλημένες εισηγήσεις, σε συναφή αντικείμενα. Έχει επιμεληθεί επιστημονικά δύο νομικά συγγράμματα.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.