2 Ιουνίου: Ειδικά Θέματα Δικαίου Συνεταιρισμών

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Ειδικά Θέματα Δικαίου Συνεταιρισμών», στις 02/06/2020, ημέρα Τρίτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε δικηγόρους, νομικούς συμβούλους, δικαστές, στελέχη της  Δημόσιας Διοίκησης, λογιστές – φοροτεχνικούς,  μέλη αστικών συνεταιρισμών, ενεργειακών κοινοτήτων, αγροτικών συνεταιρισμών, δασικών συνεταιρισμών και φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και σε πρόσωπα που ενδιαφέρονται για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση σε επίκαιρα θέματα του Δικαίου Συνεταιρισμών, σε επίπεδο νομοθεσίας, διοικητικής πρακτικής και συμβάσεων και νομολογίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  1. Δίκαιο Αστικών Συνεταιρισμών με έμφαση στους συνεταιρισμούς φαρμακοποιών
  2. Δίκαιο Ενεργειακών Κοινοτήτων
  3. Δίκαιο Αγροτικών Συνεταιρισμών (Νόμος4674/2020) με έμφαση στο δικαίωμα των μελών στα συνεταιριστικά κέρδη
  4. Το ζήτημα των αναγκαστικών συνεταιρισμών και της αποδέσμευσης των μελών τους
  5. Δίκαιο Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Αντώνιος Μανιάτης

Ο Αντώνιος Μανιάτης είναι Δικηγόρος, Δ.Ν.,  Διδάσκων – Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει διδάξει το Δίκαιο Συνεταιρισμών σε διάφορα Πανεπιστήμια, έχει εκπονήσει μελέτες για τους συνεταιρισμούς και τις ενεργειακές κοινότητες και διαθέτει δικηγορική εμπειρία σχετική με την κοινωνική οικονομία.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.