30 Απριλίου 2020: Η Προσωρινή Δικαστική Προστασία στη Διοικητική Δίκη

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Η Προσωρινή Δικαστική Προστασία στη Διοικητική Δίκη», στις 30/04/2020, ημέρα Πέμπτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε δικηγόρους, δικαστικούς λειτουργούς και λοιπούς νομικούς της πράξης που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο σύστημα προσωρινής δικαστικής προστασίας στη διοικητική δίκη στην Ελλάδα.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η πλήρης παρουσίαση των διαφορετικών συστημάτων προσωρινής δικαστικής προστασίας στο ελληνικό διοικητικό δικονομικό δίκαιο, σε διαφορές ουσίας και στην ακυρωτική δίκη, καθώς και στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Επίσης, το σεμινάριο στοχεύει και στην ενημέρωση σχετικά με το σύστημα προσωρινής δικαστικής προστασίας στο πεδίο των δημοσίων συμβάσεων, υπό το νέο καθεστώς του ν.4412/2016.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

– Συστήματα προσωρινής δικαστικής προστασίας στη διοικητική δίκη στην Ελλάδα

– Το Σύστημα του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας (άρθρα 200-215 ΚΔΔικ)

– Η Προσωρινή Δικαστική Προστασία στην Ακυρωτική Δίκη

– Η Προσωρινή Δικαστική Προστασία στο Ελεγκτικό Συνέδριο

– Η Προσωρινή Δικαστική Προστασία στο πεδίο των Δημόσιων Συμβάσεων (Ν.4412/2016)

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Άννα Τσιφτσόγλου

Δρ. Άννα Τσιφτσόγλου, LLM (Berkeley), Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Λέκτορας European Law & Governance School (ELGS)

Η Άννα Τσιφτσόγλου είναι διδάκτωρ δημοσίου δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών. Διετέλεσε μεταδιδακτορική υπότροφος στα Πανεπιστήμια Princeton, ΗΠΑ και London School of Economics (LSE), με αντικείμενο τη συνταγματική αλλαγή σε χώρες της ευρωζώνης μετά την οικονομική κρίση. Διδάσκει μαθήματα ευρωπαϊκού και συγκριτικού δημοσίου δικαίου στην Ευρωπαϊκή Σχολή Δικαίου και Διακυβέρνησης (ELGS) στην Αθήνα. Επίσης, είναι μαχόμενη δικηγόρος, εισηγήτρια σε πλήθος διεθνών συνεδρίων και σεμιναρίων και συγγραφέας πολλών μελετών στο ευρύτερο πεδίο του δημοσίου δικαίου, όπως και της επιστημονικής μονογραφίας «Δημόσια Ασφάλεια και Ιδιωτικότητα» (Σάκκουλας, 2015).

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

 Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.