12 Δεκεμβρίου 2019: Διαφθορά στις δημόσιες συμβάσεις: Νομοθετικό πλαίσιο και τρόποι αντιμετώπισής της

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Διαφθορα στις δημοσιες συμβασεις: Nομοθετικο πλαισιο και τροποι αντιμετωπισης της», στις 12/12/2019, ημέρα Πέμπτη, και ώρες 16:00-21:00.

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε Νομικούς, Ελεγκτές Δημοσίων Συμβάσεων, Στελέχη αναθετουσών Αρχών, Δικηγόρους και Οικονομολόγους που ασχολούνται με τις δημόσιες συμβάσεις.  

ΣΚΟΠΟΣ

Να παρέχει στους συμμετέχοντες βασικές γνώσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις σχετικά με την πρόληψη της διαφθοράς.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

1. Η αρχή της διαφάνειας και της δημοσιότητας.
2. Το καθήκον εχεμύθειας της Αναθέτουσας Αρχής
3. Η αποφυγή και οι απαραίτητες ενέργειες άρσης της σύγκρουσης συμφερόντων εκ μέρους της Αναθέτουσας Αρχής.
4. Ασυμβίβαστα-προηγούμενη εμπλοκή υποψηφίων και συμφερόντων. Οι απαραίτητες ενέργειες της Αναθέτουσας Αρχής. Τομείς κινδύνου και περιπτώσεις διαφθοράς
5. Ενδεικτικός κατάλογος συχνά εμφανιζόμενων μορφών που ενδέχεται να υποκρύπτουν διαφθορά.

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Δρ. Μαρία Στυλιανίδου

Μέλος Συμβουλίου Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ., Διδάσκουσα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.