4 Δεκεμβρίου 2019: Ειδικά θέματα τουριστικού δικαίου

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Ειδικά θέματα τουριστικού δικαίου», στις 04/12/2019, ημέρα Τετάρτη, και ώρες 16:00-21:00.

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε δικηγόρους, νομικούς συμβούλους, δικαστές, στελέχη της  Δημόσιας Διοίκησης και στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση σε επίκαιρα θέματα του Τουριστικού Δικαίου, σε επίπεδο νομοθεσίας, διοικητικής πρακτικής και συμβάσεων και νομολογίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

1.Νόμος 4582/2018: Από την καταστροφή του αλιευτικού στόλου στο πλαίσιο της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής της Ε.Ε. στον αλιευτικό τουρισμό και στον τουρισμό σκαφών αναψυχής  

2.Νομικό καθεστώς του τουρισμού υπαίθρου (οι ειδικές μορφές του οινοτουρισμού και του αγροτουρισμού)

3.Τα οργανωμένα ταξίδια και οι συνδεδεμένοι ταξιδιωτικοί κανονισμοί κατά την Οδηγία 2302/2015/ΕΕ (Π.Δ. 7/2018)

4.Τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών κατά τον Κανονισμό (ΕΚ) 261/2004 και τη νομολογία του ΔΕΕ 

5.Νομικό καθεστώς των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας (Airbnb κ.ά.)

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Αντώνιος Μανιάτης

Δικηγόρος, Δ.Ν.,Καθηγητής – Σύμβουλος της Θεματικής Ενότητας «ΔΙΤ23 Τουριστική Νομοθεσία» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του Σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο  seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.