30 Οκτωβρίου 2019: Επεξήγηση και Εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Επεξήγηση και Εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα», στις 30/10/2019, ημέρα Τετάρτη, και ώρες 16:00-21:00.

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε δικηγόρους – νομικούς συμβούλους που ασχολούνται με το Ποινικό Δίκαιο κλπ.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ολοκληρωμένη παρουσίαση και αξιολόγηση των αλλαγών που εισάγονται στην ποινική νομοθεσία με τον νέο Π.Κ. και η επίδρασή τους στην Δικαστηριακή πράξη.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

 1. Η βασική φιλοσοφία του νέου Π.Κ. Εκσυγχρονισμός – εξορθολογισμός
 2. Οι σημαντικότερες αλλαγές στο γενικό μέρος του Π.Κ.
 3. Το σύστημα των ποινικών κυρώσεων στο νέο Π.Κ.
 4. ΕΙΔΙΚΟ ΜΕΡΟΣ Π.Κ.
  4.1 Ενεργητική και παθητική δωροδοκία
  4.2 Εγκλήματα κατά των περιουσιακών αγαθών (απάτη – υπεξαίρεση – απιστία )
  4.3 Ιδιαίτερα: η δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα.
  4.4 Η κατάργηση του Ν. 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου και η νέα ποινική μεταχείριση των εγκλημάτων σε βάρος του δημοσίου .
  4.5 Απάτη σχετικά με τις επιχορηγήσεις
 5. Μεταβατικές διατάξεις και διαχρονικό δίκαιο

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Παναγιώτης Καζής
Δικηγόρος – ποινικολόγος, μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του Ποινικού Κώδικα, πρώην αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια, επιστημονικές ημερίδες και σεμινάρια για θέματα Ποινικού Δικαίου, όπως και ως επιστημονικός συνεργάτης στην έκδοση του Λεξικού Νομικής Ορολογίας του Ποινικού Δικαίου και της Εγκληματολογίας

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο seminars@cecl.gr.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του Σεμιναρίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.