27 Φεβρουαρίου 2019: Ποινικό Φορολογικό Δίκαιο

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Ποινικό Φορολογικό Δίκαιο», στις 27/02/2019, ημέρα Τετάρτη, και ώρες 16:00-21:00.

 ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε δικηγόρους, φοροτεχνικούς και στελέχη της Διοίκησης που ασχολούνται με τα ζητήματα της φοροδιαφυγής και των ποινικών συνεπειών της.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάπτυξη του θεσμικού και νομολογιακού πλαισίου, που αφορά:
Α) Στα ποινικά αδικήματα λόγω φοροδιαφυγής (άρθρα 66-68 Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας),
Β) Στο ποινικό αδίκημα λόγω μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο (άρθρο 25 ν. 1882/90)
Γ) Στο ποινικό αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από τις ως άνω εγκληματικές δραστηριότητες (βάσει του πρόσφατου ν. 4557/2018).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  • Αντικειμενική υπόσταση των εγκλημάτων φοροδιαφυγής, ποινική ευθύνη εκπροσώπων νομικών προσώπων, ποινική διαδικασία, παραγραφή, μετατροπή και αναστολή ποινής, διαχρονικό δίκαιο κλπ.
  • Αντικειμενική υπόσταση, ευθυνόμενα πρόσωπα και προβλεπόμενες ποινές για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.
  • Αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, σχέση του με το βασικό αδίκημα, υπαίτια πρόσωπα, εξάλειψη του αξιοποίνου, ποινές, δήμευση περιουσίας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ο Θεόδωρος Γεωρ. Ψυχογυιός είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά από ολιγοετή άσκηση δικηγορίας, εισήλθε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους το 1983, όπου και υπηρετεί μέχρι σήμερα με τον βαθμό του Νομικού Συμβούλου. Επειδή τα περισσότερα χρόνια της υπηρεσιακής του θητείας διανύθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών, έχει διατυπώσει, από το 1986 έως σήμερα, έναν ευρύτερο επιστημονικό προβληματισμό για τα θέματα του εν λόγω Υπουργείου, με δημοσιεύσεις άρθρων, εκδόσεις βιβλίων, συμμετοχή σε επιστημονικά σεμινάρια κλπ., ενώ από το 1994 έως το 2010 ήταν εγκεκριμένος εισηγητής στη Σχολή του Υπουργείου Οικονομικών, για θέματα Διοικητικής Εκτέλεσης, Φορολογίας και Διοικητικής Δικονομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο seminars@cecl.gr.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του Σεμιναρίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.