16 Μαΐου: Επιμορφωτικό εργαστήριο για δικαστές επί της εφαρμογής του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στη δικαστική πρακτική σε υποθέσεις ασύλου

To Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου (www.cecl.gr), διοργανώνει μονοήμερο εργαστήριο, με στόχο την εμβάθυνση της γνώσης και την ενίσχυση της ικανότητας χειρισμού υποθέσεων ασύλου με εφαρμογή του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το εργαστήριο θα εστιάσει: α) στην εφαρμογή του Χάρτη από το Δικαστή σε υποθέσεις σχετικές με το άσυλο και β) στην πρακτική εφαρμογή του Χάρτη στο μέτρο της απόδειξης και στην αξιολόγηση των αποδεικτικών στοιχείων στις διαδικασίες ασύλου, με ιδιαίτερη αναφορά στο δικαίωμα στο άσυλο, όπως κατοχυρώνεται στο Χάρτη.

Καλούμε δικαστικούς λειτουργούς με εμπειρία σε συναφή θέματα να υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος έως 08 Μαΐου 2018.

Η καινοτομία των εργαστηρίων είναι η έμφαση στην πρακτική προσέγγιση του θέματος. Τα εργαστήρια θα έχουν διαδραστικό χαρακτήρα και προϋποθέτουν την ενεργή συμμετοχή σε ομάδες εργασίας, όπου θα συζητηθούν μελέτες περίπτωσης. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα επικοινωνήστε με την υπεύθυνη διοργάνωσης, Ζωή Κασάπη, στα τηλέφωνα 210 3623089 και 210 3623506 (εσωτ. 116) ή στο centre@cecl.gr.

Τόπος: Θεσσαλονίκη, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Διοικητικών Δικαστηρίων
Ημ/νία: Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, ώρα 09:30 – 13:30
Γλώσσα σεμιναρίου: ελληνικά
Δηλώσεις συμμετοχής έως: 08 Μαΐου 2018
Κόστος: Χωρίς κόστος

Αίτηση συμμετοχής: Παρακαλώ συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο centre@cecl.gr