«Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα»: Η πολιτειακή εκπαίδευση των νέων σε προτεραιότητα

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου υλοποιεί το καινοτόμο πρόγραμμα πολιτειακής εκπαίδευσης νέων πολιτών (22-30 ετών) με τίτλο «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα» που συγχρηματοδοτείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).  

Στο πλαίσιο του προγράμματος τέθηκε σε λειτουργία η διαδραστική πλατφόρμα www.syntagmawatch.gr, η οποία δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του ΙΣΝ και στην οποία αναλύεται η θεσμική επικαιρότητα και φιλοξενείται επιμορφωτικό-ενημερωτικό περιεχόμενο, επικεντρωμένο σε καίρια συνταγματικά ζητήματα και κρίσιμα θέματα λειτουργίας της Δημοκρατίας.

Το πρόγραμμα στοχεύει να προσφέρει επικαιροποιημένη γνώση πάνω στους θεσμούς και να καλλιεργήσει την εμπιστοσύνη στο δημοκρατικό κράτος δικαίου. Πρόκειται για ένα έργο που φιλοδοξεί να συμβάλλει, μαζί με άλλους φορείς, στη διαμόρφωση του σύγχρονου δημοκρατικού πολίτη μέσα από τη δημιουργική αξιοποίηση μοντέρνων μαθησιακών εργαλείων καθώς και των νέων τεχνολογιών.

Στις εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνονται: 

• Λειτουργία παρατηρητηρίου συνταγματικών εξελίξεων (www.syntagmawatch.gr)
• Θεματικοί δημόσιοι διάλογοι
• Σεμινάρια
• Προσομοιώσεις λειτουργίας του κοινοβουλίου
• Εργαστήριο συγγραφής Συντάγματος από τους πολίτες

Για να ενημερώνεστε για τις εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος, μπορείτε να επισκέπτεστε τον σύνδεσμο https://www.syntagmawatch.gr/draseis/

Διάρκεια προγράμματος: Νοέμβριος 2018 – Οκτώβριος 2020

Μείνετε συντονισμένοι … 

Εγγραφείτε στο newsletter 
Κάντε μας like στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Ιδρυτικός δωρητής