1 Χρόνος Syntagma Watch: Το Σύνταγμα και η Δημοκρατία στην πράξη

Σαν σήμερα, πριν ακριβώς ένα χρόνο, βγήκε στον διαδικτυακό αέρα το παρατηρητήριο θεσμικών και συνταγματικών εξελίξεων SyntagmaWatch.gr. Μια ιδέα ξεχωριστή, για την ακρίβεια μια σύμπραξη του Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με ξεκάθαρη αποστολή να φέρει τους πολίτες, και ιδίως τους νέους, πιο κοντά στη δημοκρατία και τους θεσμούς.

Μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο με τη συνδρομή κορυφαίων επιστημονικών συνεργατών παρήχθησαν κείμενα, βίντεο, infographic που ξεδίπλωσαν την άρρηκτη σύνδεση της καθημερινότητας με το Σύνταγμα, το κράτος δικαίου και τις λειτουργίες των θεσμών. 

Παράλληλα, διενεργήθηκαν μία σειρά από πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις με πρωταγωνιστές τους νέους πολίτες, οι οποίοι μέσα από τις απόψεις και τις ιδέες τους απέδειξαν πως αποτελούν το δημιουργικό παρόν αλλά και το μέλλον της δημοκρατίας.  

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα το Παρατηρητήριο Θεσμικών και Συνταγματικών εξελίξεων Syntagma Watch θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες, των οποίων η συμβολή υπήρξε καθοριστική. Επίσης, ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στο διαδικτυακό κοινό που μας επέλεξε για να ενημερωθεί, να επιμορφωθεί και να θέσει τα δικά του ερωτήματα.     

Χάρη στη δική σας υποστήριξη το Syntagma Watch συνεχίζει την καθημερινή του παρουσία σε μια κρίσιμη και ενδιαφέρουσα περίοδο.