Διαδραστικό Εργαστήριο: Παραβάτες με ψυχοκοινωνικές και νοητικές αναπηρίες: αναγνώριση, εκτίμηση αναγκών και ίση μεταχείριση

To Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου (www.cecl.gr), διεξάγει διαδικτυακό βιωματικό εργαστήριο με αντικείμενο τη διαφύλαξη των δικονομικών δικαιωμάτων των υπόπτων και κατηγορούμενων με ψυχοκοινωνικές ή νοητικές αναπηρίες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν να εγγραφούν στο εργαστήριο της 22 ας ή της 27ης Ιουλίου. Το εργαστήριο απευθύνεται σε αστυνομικούς, δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόρους και στοχεύει να εκπαιδεύσει τους επαγγελματίες πρώτης γραμμής, ώστε να εντοπίζουν και να αξιολογούν επιτυχώς τις ψυχοκοινωνικές ή νοητικές αναπηρίες υπόπτων και κατηγορουμένων και να προστατεύουν τα δικαιώματά τους, διαφυλάττοντας έτσι την αποτελεσματική, συνεκτική και χωρίς διακρίσεις εφαρμογή του ποινικού δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα των δικαιωμάτων των υπόπτων και κατηγορουμένων για εγκληματικές ενέργειες.

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε να αποστείλετε email με τα στοιχεία σας και την προτιμώμενη ημερομηνία, στην ηλεκτρονική διεύθυνση projects@cecl.gr μέχρι την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας έως την συμπλήρωση είκοσι (20) θέσεων για κάθε εργαστήριο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κυρία Λίλα Ρουσσέα στο 210 3623089 (εσωτ. 111) ή στο projects@cecl.gr.

Τόπος: Μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom

Κόστος: Χωρίς κόστος συμμετοχής