Πολιτεία, Δημήτρης Θ. Τσάτσος (e-book)

ISBN: 978-618-80021-1-1
Σελ.: 412
Έτος κυκλοφορίας: 2021

Η Πολιτεία είναι το τελευταίο βιβλίο που έγραψε ο Δημήτρης Θ. Τσάτσος.

Αφιέρωσε σε αυτό τα τελευταία χρόνια της ζωής του και το θεωρούσε ως το magnum opus του. Η συγγραφή ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2010 και το βιβλίο κυκλοφόρησε δύο μήνες αργότερα, λίγες ημέρες πριν από τον θάνατο του Δ. Τσάτσου. Όπως γράφει στον πρόλογο, η πολιτεία τον απασχόλησε μια ολόκληρη ζωή, και μάλιστα όχι μόνο διδακτικά και ερευνητικά – δηλαδή ως φιλοσοφικό, ιστορικό και θεσμικό φαινόμενο – αλλά και πρακτικά, έχοντας συμμετάσχει στους θεσμούς της, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε εκείνο της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Με το έργο αυτό ο συγγραφέας φιλοδοξεί να επικοινωνήσει όχι μόνο με τον φοιτητή των επιστημών που μελετούν την πολιτεία, αλλά και με τον πολίτη που θέλει να στοχαστεί για τον ιστορικό και θεσμικό χώρο που βιώνει και που με τη στάση του συμπροσδιορίζει. Παρά τον κατ’ ανάγκη επιλεκτικό χαρακτήρα ενός τέτοιου συγγραφικού εγχειρήματος, επιδιώχθηκε το έργο να αποτελεί ταυτοχρόνως μια συστηματική ενότητα.

Η νέα αυτή ηλεκτρονική έκδοση της Πολιτείας περιλαμβάνει εκτενές επίμετρο του ομότιμου καθηγητή Κωνσταντίνου Τσουκαλά.

Με το παρόν έργο εγκαινιάζεται η σειρά νέων Σύγχρονοι Κλασικοί που εκδίδει το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου -Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου σε μορφή e-books, με ελεύθερη πρόσβαση για κάθε ενδιαφερόμενο.

Βρείτε το εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τον ιστότοπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ (FacebookInstagramYoutube,Twitter).