Εκδρομές

Προτεινόμενοι Προορισμοί Αξιοθέατα και Εκδρομές κοντά στην Αθήνα


Προτεινόμενοι Προορισμοί Αξιοθέατα και Εκδρομές κοντά στην Αθήνα

Η Ελλάδα είναι μια μαγευτική και συναρπαστική χώρα, ιδιαίτερα δημοφιλής σ’ αυτούς που θέλουν ν’ ανακαλύψουν άγνωστα μέρη και να θαυμάσουν ιστορικές πόλεις και σπουδαία αξιοθέατα.

Σούνιο, Νομός Αττικής

Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα και τη Γλυφάδα, στο νοτιότερο σημείο του νομού Αττικής, βρίσκεται το κοσμοπολίτικο θέρετρο του Σουνίου. Η περιοχή φημίζεται ιδιαίτερα για το Ναό του Ποσειδώνα, ένα υπέροχο δείγμα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής. Τα τελευταία χρόνια το Σούνιο έχει γίνει ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών στην Αττική, αξιοποιώντας τις αμμώδεις παραλίες, τα καθαρά νερά και την πληθώρα ξενοδοχείων, νυχτερινών κέντρων, πολυτελών εστιατορίων και παραδοσιακών ταβερνών που διαθέτει.

 

Δελφοί, Νομός Φωκίδας

Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Αθήνα, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε τους Δελφούς. Βρίσκονται βόρεια της Αθήνας, στο νομό Φωκίδας. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 2,5 ώρες με αυτοκίνητο. Γνωστοί ως “Ομφαλός του Κόσμου”, οι Δελφοί διαθέτουν πολλούς σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, όπως το Μαντείο των Δελφών και τον εξαιρετικό Ναό του Απόλλωνα, απ’ όπου προσφέρεται μαγευτική θέα στους Αρχαίους Δελφούς. Στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, μπορείτε να θαυμάσετε πολύτιμα αντικείμενα που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των αρχαιολογικών ανασκαφών στην περιοχή. Οι Δελφοί αποτελούν το ιδανικό μέρος για χειμερινές διακοπές, αφού βρίσκονται πολύ κοντά στον Παρνασσό, όπου μπορείτε ν’ απολαύσετε χειμερινά σπορ

 

Ναύπλιο, Νομός Αργολίδας

Το Ναύπλιο, μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Ελλάδας απέχει μόλις 148 χλμ από την Αθήνα. Είναι μια μαγευτική πόλη, με νεοκλασικά κτίρια και θαυμάσια ιστορικά αξιοθέατα, όπως το Μπούρτζι, την Ακροναυπλία και το Παλαμήδι. Κατά μήκος του παραθαλάσσιου πεζόδρομου, αλλά και στα γραφικά καντούνια, υπάρχει πληθώρα ταβερνών και καφετερίων, όπου έχετε τη δυνατότητα να χαλαρώσετε και ν’ απολαύσετε τη μοναδική ατμόσφαιρα του Ναυπλίου. Για τη βραδινή διασκέδασή σας, η πόλη διαθέτει πολλά μπαρ και κλαμπ που μένουν ανοικτά ως το πρωί.

 

Μυκήνες, Νομός Αργολίδας

Η αρχαία πόλη των Μυκηνών βρίσκεται βόρεια του Ναυπλίου και θεωρείται ένα από τα διαμάντια της Αρχαίας Ελλάδας. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι πολύ εντυπωσιακός και αποτελείται από σπουδαία μνημεία, όπως την Πύλη των Λεόντων, τα ερείπια του Ανακτόρου, τους Θολωτούς Τάφους και το Ηραίο. Πολλά ευρήματα από τις ανασκαφές στην αρχαία πόλη εκτείθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Μυκηνών.

 

Πελοπόννησος - Κόρινθος, Νομός Κορίνθου

Η ιστορική πόλη της Κορίνθου απέχει μόλις 85 χλμ από την Αθήνα, καθιστώντας την τον ιδανικό προορισμό για μια ημερήσια εκδρομή. Στο δρόμο για την Κόρινθο, θα περάσετε από τον Ισθμό. Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας επισκεφθείτε τον Ισθμό θα δείτε δεκάδες ανθρώπους να φωτογραφίζουν αυτό το θαυμάσιο θέαμα. Μερικά πολύ σπουδαία αρχαιολογικά αξιοθέατα βρίσκονται στην Κόρινθο, όπως η Αρχαία Πόλη της Κορίνθου, ο Ακροκόρινθος, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ηραίο στο γειτονικό Λουτράκι. Κατά την παραμονή σας στη Κόρινθο, σας προτείνουμε ν’ απολαύσετε το γεύμα σας στα παραθαλάσσια εστιατόρια και το ποτό σας σε κάποιο από τα πολλά μπαρ και κλαμπ της πόλης.

 

Επίδαυρος, Νομός Αργολίδας

Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, το οποίο φημίζεται για την άριστη ακουστική του, είναι γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Βρίσκεται ανατολικά του Ναυπλίου και είναι ένα από τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε κατά την επίσκεψή σας στο νομό Αργολίδας. Δίπλα στο θέατρο βρίσκονται τα ερείπια της Αρχαίας Επιδαύρου.